«Οι επόμενες εκλογές θα επισφραγίσουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που επιζητεί η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο 12 συνέδριο ΝΔ.
Κάνοντας μία αναδρομή της ιστορικής προσφοράς του κόμματος ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία,  που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες και που κράτησε τη χώρα στο ευρώ, «σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του».
«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης που κάλεσε όλους «να δώσουμε μαζί τη μεγάλη εκλογική μάχη. Είμαστε με διαφορά το ισχυρότερο κόμμα της χώρας. Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν».
Δεν θα κυρώσουμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών
Οξύτατη ήταν η επίθεση του κ. Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.
Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα φράση επειδή είπε «“ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».
Και πρόσθεσε: «Και ναι κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση».
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε πότε».
Να γεφυρώσουμε τα ρήγματα
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, «όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:
«Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας.
Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης».

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ