Διαβεβαιώσεις για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Αφού υπογράμμισε την ανάγκη «επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης των μεταλλείων της περιοχής», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η επένδυση χρυσού, εφόσον η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσει και θα «ολοκληρωθεί», αλλά χωρίς «καμία έκπτωση» ως προς την περιβαλλοντική προστασία.
«Ο δήμος σας διχάστηκε στο παρελθόν και διχάστηκε κι από κάποιους, οι οποίοι σκόπιμα επιδίωξαν τον διχασμό και ανήγαγαν μια επένδυση, με τα πολλά καλά της και τα όποια αρνητικά της, ως πολιτικό σύμβολο» έσπευσε να προσθέσει.
Υπενθύμισε δε, ότι και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί για τη σημασία της επένδυσης εξόρυξης χρυσού, επαναλαμβάνοντας ότι η εμπειρία χωρών «με πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία», όπως των σκανδιναβικών χωρών, του Καναδά και της Αυστραλίας, έδειξε ότι με την αξιοποίηση της πιο προηγμένης τεχνολογίας είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού», με τρόπο ώστε να είναι «όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον».
«Και αυτή είναι η δική μου προσδοκία. Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στους περιβαλλοντικούς όρους. Από την άλλη όμως, δεn θα επιτρέψω, για πολιτικούς λόγους για κομματικούς λόγους, μια επένδυση η οποία δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, να φυτοζωεί και να οδηγηθούν συμπολίτες μας στην ανεργία» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους «μπαχαλάκηδες και τους εμπόρους ναρκωτικών στους χώρους των Πανεπιστημίων. «Τους λέω, λοιπόν, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης μας».
Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι «θα σαρώσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία εμποδίζουν τον κάθε επιχειρηματία», ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ένα πρόγραμμα «απελευθέρωσης των υγειών δυνάμεων της Ελλάδος, των υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας».
«Θα απαιτήσω όμως από τους επιχειρηματίες και δη από τους μεγάλους εργοδότες της Χαλκιδικής, σε αντάλλαγμα, για τη διευκόλυνση που τους παρέχω - χαμηλότεροι φόροι, βοήθεια στις αδειοδοτήσεις, βοήθεια στη ρευστότητα - μα σέβονται τους εργαζόμενους και να μην τους εκμεταλλεύονται» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι «η ενότητα την επόμενη μέρα πρέπει να διασφαλιστεί σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «ισχυρή εντολή» για μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, με προοπτική τετραετίας.
«Έχω υποχρέωση, εφόσον με εμπιστευτείτε, την επόμενη μέρα, να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που ψήφισαν τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας θέλω να είστε όλοι μαζί μου. Η νίκη της ΝΔ είναι νίκη της φωτεινής Ελλάδας» έσπευσε να προσθέσει.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε, τέλος, ως απαραίτητη τη μείωση της φορολογίας, προκειμένου να πάρει μπροστά η «μηχανή» της οικονομίας και να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος και οι δημόσιες υποδομές.

naftemporiki.gr