Οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων έχουν στεφθεί με επιτυχία στο υγειονομικό σκέλος, σημείωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Όπως είπε, οι μέσοι όροι στα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σταθεροί, οι νοσηλείες βαίνουν μειούμενες, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα διαγνωστικά τεστ.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τον Τουρισμό, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εργασία-φορολογία-ρευστότητα.
Για να στηρίξουμε το εισόδημα και την απασχόληση, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Φέτος ο Τουρισμός ξεκινά από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία. Ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε, θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σήμερα, με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, γίνεται ακόμα ένα βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Από τις 25/5 θα επιτραπούν οι μετακινήσεις προς τα νησιά, "εφόσον συνεχίζει να είναι καλή η επιδημιολογική εικόνα" είπε εκ νέου  ο κ. Πέτσας, υπενθυμίζοντας πως διατηρείται η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων πολιτών.
Ερωτηθείς για τον χρόνο επαναλειτουργίας και των εποχικών ξενοδοχείων, απάντησε ότι «το σχέδιό μας αξιολογείται καθημερινά, με βάση και τις συστάσεις των ειδικών. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, πρόθεσή μας είναι να αναμένουμε και τα αποτελέσματα από το άνοιγμα της εστίασης και θα αποφασίσουμε μετά».
Για τα Δημοτικά Σχολεία, σημείωσε πως η απόφαση για το αν θα ανοίξουν, σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού από την 1η Ιουνίου «αν είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας», ο κ. Πέτσας εξήγησε οριστικά το θέμα θα κριθεί τις επόμενες μέρες, με βάση και τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Λυκείων και των Γυμνασίων. «Ανάλογα τότε η επιτροπή ειδικών θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει» υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Θεία Κοινωνία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία, ο κ. Πέτσας απάντησε πως η κυβέρνηση δεν σχολιάζει ζητήματα πίστεως, παρά μόνο την τήρηση των μέτρων, την οποία και αποτιμά ως θετική χθες στις εκκλησίες.

naftemporiki.gr