Υπέρ της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη τάχθηκαν στην προανακριτική Επιτροπή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Κατά της απόφασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση.
Πάντως στη συνεδρίαση επικράτησε πολεμικό κλίμα. Το σκηνικό έντασης ξεκίνησε όταν ζήτησε το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.
O κ. Ραγκούσης ήθελε έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβερνητική πλευρά. «Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων. Τα όσα είπε ο βουλευτής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα.
Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν ενδεικτικοί:
Γιάννης Μπουγάς: «Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί.
Δημ. Τζανακόπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;
Σπ. Λάππας: Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι' αυτό το κόλπο;
Αμέσως μετά ο Γιάννης Ραγκούσης εκτός εαυτού άρχισε να φωνάζει, ενώ οι φωνές του ακούγονταν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. «Ξεφτιλίζετε ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή. Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας!» φώναζε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας ήρθε αρχικά δια στόματος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη. Συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε πως πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εκτρέψει την διαδικασία υιοθετώντας διαδικασίες που θυμίζουν άλλα ακραία κόμματα. Μάλιστα επανέλαβε εκ νέου ότι αίτημα εξαίρεσης είχε υποβληθεί και το 2010 και τότε είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα τον συλλογισμό Καραγκούνη υποστήριξε και ο Θάνος Πλεύρης. «Είχε υπάρξει γνωμοδότηση τον Φεβρουάριο του 2010 στη Βουλή. Τότε είχε συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον Τσούκαλη» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέα Νικολόπουλος τόνισε πως «Βλέπουμε συμπεριφορές Χρυσής Αυγής» είπε. «Ντροπή! Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον μας και για τη δημοκρατικότητα μας. Μας προσβάλει ως κοινοβουλευτικούς κι ως ανθρώπους» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Υψηλάντης.

ethnos.gr