Την άμεση διαγραφή του Συντονιστή Ετεροδημοτών Κώστα Στεφανίδη αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από ανάρτηση του πρώτου με αφορμή την μη εκλογή της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Την απόφαση γνωστοποίησε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στο Twitter. «Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας» έγραψε.
Το σχόλιο που πυροδότησε την διαγραφή του κ. Στεφανίδη ήταν το ακόλουθο: «Τώρα που η Κούνεβα του Συριζα δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.
Από την πλευρά του και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ρατσιστική και σεξιστική την ανάρτηση Στεφανίδη, προσθέτοντας ότι «δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζε ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.
«Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα» τόνιζε και καλούσε την ηγεσία της Ν.Δ. να λάβει θέση.

naftemporiki.gr