Την εκπόνηση ενός «δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό του μέλλοντος» εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού.
«Ο τουρισμός είναι ο μεγαλύτερος κλάδος της χώρας, ένας κλάδος στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε, το νέο σχέδιο για τον τουρισμό θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα. «Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα» τόνισε.
Υπογράμμισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση επιθυμεί και «τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης».
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως το υπουργείο Τουρισμού «είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις».
«Δική μας δουλειά, είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους στη χώρα μας πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα, γι’ αυτό θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν» είπε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως στη συνάντηση συζητήθηκε και το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων που, όπως είπε, πρέπει να βάλει τάξη στη συγκεκριμένη αγορά.
Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΤ ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι θα πρέπει να συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα για να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο και ευέλικτο μοντόλο προβολής της χώρας που θα περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε».
Ο υπουργός σημείωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η τουριστική εκπαίδευση. Όπως δήλωσε, στόχος είναι «να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης».

naftemporiki.gr