Αφού το απόγευμα του Σαββάτου ο Πάνος Καμμένος ξέσπασε στο τουίτερ αποκαλώντας τον Νίκο Κοτζιά «ολετήρα της κυβέρνησης και της χώρας», χρέωσε στον τέως υπουργό Εξωτερικών προσπάθεια αποστασίας και προανήγγειλε ανένδοτο, το βράδυ κλιμάκωσε την τακτική του συγκαλώντας... το πολεμικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με έναν προφανή συμβολισμό που μπορεί να κρύβει και την απόφασή του να υλοποιήσει την απειλή της παραίτησης από τον υπουργικό θώκο.

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προειδοποιεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται και δεν εξαγοράζονται. «Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία» σημειώνει στο «τιτίβισμά» του ο Πάνος Καμμένος χωρίς να κατονομάζει ποιον εννοεί. Ωστόσο, η σημερινή επίθεσή του αυτή σε πολιτικό πρόσωπο που αποκαλεί «ολετήρα» της χώρας και της κυβέρνησης συμπίπτει χρονικά με συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην οποία υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του.

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς στη σημερινή παρέμβασή του. Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Άμυνας.

Όπως είναι προφανές, πάνω στο εύρημα της νέας αποστασίας -την οποία ήδη χρεώνει στον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο θεωρεί εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών- ο Πάνος Καμμένος θα στηρίξει όλη την πολιτική του τακτική με τη οποία έχει προειδοποιήσει ότι τελικώς θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Μάκης Πολάτος Πρώτο Θέμα