Τον λόγο ζήτησε και πήρε, αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς.
Όπως είπε, «θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία τής παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω.
Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη» είπε ο κ. Παππάς.
Λίγο νωρίτερα, στην εισήγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει με νόημα: «Οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

naftemporiki.gr