Αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε στο κτίριο του ΕΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης «βρέθηκαν αντιμέτωποι με θλιβερές εικόνες ταλαιπωρημένων και αγανακτισμένων πολιτών που στέκονταν επί ώρες στις ουρές, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα προς συνταξιοδότηση».
Κατά την επίσκεψη τους, η οποία συνολικά κράτησε δύο ώρες, οι υπουργοί συνομίλησαν τόσο με συνταξιούχους, όσο και με εργαζόμενους του ΕΦΚΑ.
«Δυστυχώς, η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι πολύ διαφορετική από αυτή που πιστεύαμε» ανέφερε ο κ. Βρούτσης εκτιμώντας πως οι υποθέσεις που εκκρεμούν φτάνουν τις 400.000. «Και τα στοιχεία αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές μέγεθος των εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ, το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο» πρόσθεσε.
Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε για την κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ ενώ υποσχέθηκε ότι, μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020, το 34% των συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και, μέχρι και το 2021, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% των συντάξεων που απονέμονται.

naftemporiki.gr