«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, συντασσόμενη στην ίδια γραμμή με όσα δήλωσε προ ημερών ο Νίκος Σύψας. Παράλληλα, η κα Πελώνη τόνισε πως «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης ένα νέο lockdown».
«Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασία», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, ουσιαστικά θα βγουν σε«άδεια άνευ αποδοχών».
Η κα Πελώνη ανέφερε ότι από την Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, ενώ τόνισε πως «είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα». Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.
Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά, προσθέτοντας πως «οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες».

naftemporiki.gr