Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, η μελέτη  για την βελτίωση του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τις Μπουρμπουλήθρα, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου.
Η μελέτη  έχει δημοπρατηθεί με  προϋπολογισμό 1.182.924  ευρώ και έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση, στο πλαίσιο αρχικής χρηματοδότησής της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τη νέα  απόφαση ένταξης, η χρηματοδότησή της συνεχίζεται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
“Πρόκειται για ένα δρόμο που  χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, διατρέχει παραθεριστικούς  οικισμούς και  εξυπηρετεί παρόδιες επιχειρήσεις, εμπορικού και βιοτεχνικού χαρακτήρα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και προσθέτει: «Ωριμάζουμε ένα καίριο οδικό έργο ενδοπεριφερειακής σύνδεσης και σύνδεσης με το διαπεριφερειακό δίκτυο,  προετοιμάζοντας την κατασκευή του τη νέα Προγραμματική Περίοδο  2021-2027. Η μελέτη οδηγεί στη βελτίωση  της υφιστάμενης οδικής αρτηρίας  σε  συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με παράπλευρο οδικό δίκτυο,  όπου επιτρέπει η γεωμορφολογία, και πέντε ισόπεδους κόμβους. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, βελτιώνουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας,  δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά».