Τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση China International Import Expo, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη από τις 5 έως 10 Νοεμβρίου αποφάσισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας.
Σημειώνεται ότι στην φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα, συνεπώς  θα παρευρεθούν υψηλά ιστάμενα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων η Κίνα αποτελεί μια από τις σημαντικές αγορές – στόχους για τα ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα.
Αν και η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσελκύει ήδη χιλιάδες επισκέπτες, λόγω του ότι αποτελεί την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ίδιου του Προέδρου της Κίνας, ο οποίος και παρευρίσκεται στα εγκαίνια της έκθεσης την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα συμμετέχει στην έκθεση  με περίπτερο των τροφίμων και ποτών και με εθνικό περίπτερο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου κάθε χώρα καλείται να παρουσιάσει τον πολιτισμό της, τον τουρισμό, προϊόντα και υπηρεσίες, τις καινοτομίες της και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα.
Τέλος, στο περίπτερο της Περιφέρειας θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την προβολή οίνων και αποσταγμάτων, ενώ στο εθνικό περίπτερο θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής του νομού ως τουριστικό προορισμό.

tornosnews.gr