Σε ανακοινώσεις των νέων αντιπεριφερειαρχών (χωρικών και θεματικών) της Θεσσαλίας θα προχωρήσει σήμερα ο Κώστας Αγοραστός.
Σε Μαγνησία και Τρίκαλα (για τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες) παραμένουν στις θέσεις τους οι Δωροθέα Κολυνδρίνη και Χρήστος Μιχαλάκης, στη Λάρισα ο Βασίλης Πινακάς καταλαμβάνει τη θέση του Χρήστου Καλομπάτσιου, ενώ στην Καρδίτσα όλα είναι ανοιχτά για το αν θα παραμείνει ή όχι στη θέση του ο Κ. Νούσιος.
Επίσης, σήμερα ο περιφερειάρχης θα ανακοινώσει ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, στη Λάρισα, στη θέση του Γ. Λαδόπουλου, τον Απόστολο Μπίλλη (οι δυο του είχαν μοιραστεί τη συγκεκριμένη θέση και στην προηγούμενη θητεία).
Η θητεία του κ. Μπίλλη θα είναι για έναν χρόνο, όπως και των άλλων θεματικών αντιπεριφερειαρχών.
Σήμερα θα ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, με το δίλημμα που απασχολεί τον Κ. Αγοραστό να είναι αν θα διατηρήσει τον Κ. Νούσιο στη θέση του ή θα τον αντικαταστήσει με τον Ν. Καραγιάννη, ο οποίος ήταν θεματικός Κοινωνικής Πρόνοιας.
Από τις εξελίξεις στην Καρδίτσα θα ξεκαθαρίσουν και οι θέσεις των θεματικών που ευελπιστούν να καταλάβουν Λαρισαίοι σύμβουλοι.
Η Π.Ε. Τρικάλων αναμένεται να έχει δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, τον γιατρό Δημήτρη Νάτσινα για θέματα Υγείας και τον Γιάννη Μπουτίνα σε θέματα Τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι χωρικός αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων παραμένει ο Χρήστος Μιχαλάκης.
Στη Μαγνησία χωρικός αντιπεριφερειάρχης παραμένει η Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ τρεις σύμβουλοι οι κ. Τέας, Κίτσιος, Χαλέβας, φλερτάρουν με δύο θέσεις, με τον πρώτο να έχει καπαρώσει την πρώτη.
Ακόμη αναμένεται να τοποθετηθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος ο Τρικαλινός πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ντίνος Μπάρδας, ενώ από τις καραμπόλες που θα προκύψουν ενδεχομένως να καλυφθεί και η 2η θέση που προβλέπει ο σχεδιασμός Αγοραστού.

Τ.Π. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Γ. Ρούστα, Ελευθερία)