Μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του Επισκέπτη Υγείας απευθύνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης. 

Όπως αναφέρει: 

"Η 17η Σεπτέμβρη εκάστου έτους αποτελεί ημέρα εορτασμού του Επισκέπτη Υγείας. Ο φετινός εορτασμός βάσει των υγειονομικών δεδομένων επικεντρώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας με δράσεις ενημέρωσης σχετικά με τη διαχρονική προώθηση του εμβολιασμού και την πρόληψη ή αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης.   

Διαχρονικά το έργο του Επισκέπτη Υγείας αποσκοπεί στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.  Η συνεισφορά του επικεντρώθηκε στη διαχείριση της πανδημίας μέσω της  επιδημιολογικής επιτήρησης και της προώθησης και εφαρμογής του εμβολιασμού. Οι Επισκέπτες Υγείας στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» για την επιστροφή μας στην κανονικότητα χτίζοντας το τείχος ανοσίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναγνωρίζει το έργο των Επισκεπτών Υγείας, την υπευθυνότητα την υποστήριξη και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν για τον περιορισμό της πανδημίας και τους εύχεται χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο τους!".