Στο δρόμο της υλοποίησης εισέρχονται τέσσερα νέα έργα στο Δήμο Αγιάς συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.
Συγκεκριμένα τα έργα έχουν ως εξής:
•    «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΩΝ ΤΚ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 6.631.378 ευρώ.
•    «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
•    «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΕΠΑΛ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 911.400 ευρώ.
•    «Η/Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»-(ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ & ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΤΟΜΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΑΓΙΑΣ), συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής:
«Υπογράψαμε τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις υλοποίησης έργων τα οποία έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Αγιάς. Πρόκειται για έργα άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ.
Είναι έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τα οποία εισέρχονται στη φάση της υλοποίησης.
Είναι έργα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής της Αγιάς και έρχονται να προστεθούν και στα υπόλοιπα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατ. ευρώ, που έχουμε εντάξει προσφάτως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή πεζογεφυρών και γεφυρών, αναπλάσεις και η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Αγιάς.
Ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής του δρόμου Ρακοπόταμου –Κεραμίδι που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται συνεπώς για έργα συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ που πρόκειται να αλλάξουν και να εκσυγχρονίσουν το Δήμο Αγιάς.
Αν στα έργα συνυπολογίσουμε τα έργα αποχετεύσεις και το βιολογικό καθαρισμό στα παράλια, την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό στο Στόμιο, τις κολυμβήθρες που έχουμε κατασκευάσει στον οικισμό του Κόκκινου Νερού, τα έργα αναβάθμισης της ποιότητας του νερού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, τα έργα ύδρευσης και υποδομών, την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αγιάς, τότε βγαίνει το ασφαλές συμπέρασμα ότι σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς αλλάζουμε την εικόνα της περιοχής.
Είναι έργα δημοπρατημένα με εξασφαλισμένη πίστωση τα οποία πολύ σύντομα θα λάβουν το δρόμο της υλοποίησης».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης  Γκουντάρας σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:
«Υπογράψαμε σήμερα τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις κατασκευής έργων στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, που έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα στην περιοχή του Δήμου Αγιάς.
Είναι πολύ σημαντικό όταν συζητάμε για δημόσια έργα να έχουμε εξασφαλισμένες τις πιστώσεις ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.  Η δημοπρασία ενός έργου διέπεται από συγκεκριμένες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία που είναι αρκετά χρονοβόρα.
Ξεκινάμε με την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Αγιάς, με την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο οποίο τις επόμενες μέρες μπαίνει ο εργολάβος και την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου το οποίο πρόκειται να ενταχθεί τις επόμενες ημέρες, τα έργα της κατασκευής των πεζογεφυρών και γεφυρών στα παράλια, η είσοδος της Αγιάς, η σύνδεση της Καρύτσας με την Καλυψώ, η σύνδεση Ρακοπόταμου – Κεραμίδι.
Είναι πάρα πολλά τα έργα δεν έχω ξαναζήσει αυτό το ρυθμό στα τόσα χρόνια που υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για έργα που αλλάζουν την περιοχή μας  και την οδηγούν σε μια νέα διάσταση. Τα δημόσια έργα αποτελούν τις βάσεις προκειμένου οι ιδιώτες να μπορούν να επενδύσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον».