Ξεκινά η κατασκευή του οδικού τμήματος από την  Περιφερειακή Τρικάλων έως τη Γέφυρα Καραβόπορου που ολοκληρώνει τον άξονα Τρικάλων – Πύλης.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού ένταξης 23.052.500 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
«Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός μεγάλου έργου που οδηγεί στην ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης των Τρικάλων με την Πύλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Είναι ένα μεγάλο, ανθρώπινο  έργο  στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, ένας δρόμος  μοχλός ανάπτυξης για τη γρήγορη διακίνηση των εμπορευμάτων, την ενίσχυση του τουρισμού,  την τοπική οικονομία.
Το έργο περιλαμβάνει δύο γέφυρες στον Πηνειό  ποταμό συνολικού μήκους 254 μέτρων.
Ολοκληρώνουμε λειτουργικά τα ήδη κατασκευασμένα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα:
α) το  τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά, προϋπολογισμού 25.827.000 ευρώ
β) το τμήμα  από Παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο , προϋπολογισμού  18.000.000,00 ευρώ.  Συνολικά στην Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατασκευάσει νέα εθνική οδό συνολικού μήκους 14 χλμ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 67.000.000 ευρώ. Είναι ένα έργο το οποίο ταλαιπωρήθηκε πολύ στις διαδικασίες των ενστάσεων. Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών.
Γι’ αυτό χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την ταχύτητα στη διαδικασία δημοπράτησης των έργων. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά γιατί τα δημόσια έργα είναι δύσκολο σήμερα να κατασκευαστούν λόγω της ανατίμησης των υλικών.
Οι τιμές των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και το Υπουργείο χρειάζεται να λάβει μέτρα για μην σταματήσουν τα έργα. Ευχαριστώ τις τεχνικές μας υπηρεσίες που ωρίμασαν το έργο και φτάσαμε σήμερα να υπογράφουμε τη σύμβαση»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.