Τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης των παραποτάμων του Πηνειού στην Π.Ε. Τρικάλων επίβλεψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Ο κ. Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη βρέθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ληθαίο στους παραποτάμους Αγιαμονιώτη, Κουμέρκη και Ανάποδο (Δήμοι Καλαμπάκας και Τρικκαίων).
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που υλοποιείται και αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Π. Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 5.010.000 ευρώ. Παρόμοιες εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται στους ποταμούς Πορταϊκό μετά των παραποτάμων του Μπεντένη και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων),  Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων),  Κλεινοβίτη, Ίωνα, και Μαλακασιώτη (Δήμος Καλαμπάκας), Νεοχωρίτη, Μέγα και Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας).
«Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών προστατεύοντας τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία.
Αιτήματα χρόνων υλοποιούνται  δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Κάθε έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.