Την προσοχή όλων συνιστά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, επεσήμανε ότι “είναι ανησυχητικό το φαινόμενο της αύξησης των κρουσμάτων. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί στασιμότητα και στην οικονομία και στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλές αναστολές στην εργασία και σε όλα τα επίπεδα, τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πολλά τα κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα και σε όλον τον κόσμο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον συγχρωτισμό και στην προσωπική υγιεινή του καθενός”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στάθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, τονίζοντας, ότι “το καλό στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι αυτό έχει να κάνει με τα συμπτώματα της νόσου που φαίνεται να είναι ήπια. όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσέχουμε. Φαίνεται ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων”.

Σε ότι αφορά τα ράπιντ τεστ ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι “η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει τα περισσότερα στην χώρα, αναλογικά και με τον πληθυσμό που διαθέτει. Τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δίνουν τη δυνατότητα και στα σχολεία να γίνονται περισσότερα σελφ και ράπιντ τεστ, ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού”.

ertnews.gr