Αλλάζει όψη η οδός Μετεώρων στην Καλαμπάκα με έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 170.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα   Leader 2014-2020  της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, που αφορά στην ανάπλαση της οδού Μετεώρων, από την οδό Πίνδου έως την οδό Ιωαννίνων, προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαία αισθητική εικόνα με τις συμβαλλόμενες οδούς, αλλά και με τη συνέχεια της οδού Μετεώρων, από οδό Ιωαννίνων έως Πατριάρχου Δημητρίου. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μετεώρων.
«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑΚΑΠ η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αλλάζουμε την οδό Μετεώρων στο τμήμα μεταξύ Πίνδου και Ιωαννίνων, δημιουργώντας μια ενιαία αισθητική  και αρχιτεκτονική εικόνα και βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα της οδού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Κατασκευάζεται  κυκλικός κόμβος, νέα  πεζοδρόμια, υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα, νέοι χώρους στάθμευσης, χώροι πρασίνου και  τοποθετείται σύγχρονος  οδοφωτισμός τύπου  Led.  Αξιοποιούμε πόρους του προγράμματος Leader και αποδίδουμε  σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές για τον πολίτη δημόσιες υποδομές, σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.