Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο θερμοσίφωνας του σπιτιού σας δεν παράγει αρκετό ζεστό νερό. Θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι ο θερμοσίφωνάς σας έχει μικρή χωρητικότητα, να έχει ρυθμιστεί λάθος ή να έχει προκληθεί μια σημαντική βλάβη λειτουργίας. Η συσσώρευση ιζημάτων, οι σπασμένες σωλήνες εμβύθισης, οι διαρροές ή ο μηχανισμός θέρμανσης του θερμοσίφωνα, μπορούν να εξαντλήσουν το ζεστό νερό που είναι τόσο σημαντικό για τη διαβίωση κάθε νοικοκυριού, είτε μιλάμε για μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι διαμέρισμα, είτε μιλάμε για μια μεγάλη σε έκταση κατοικία.

Καθορίζοντας το λόγο για τον οποίο εξαντλείται το ζεστό νερό στο σπίτι σας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας. Ανακαλύψτε διαβάζοντας παρακάτω τους λόγους για τους οποίους το σπίτι σας παρουσιάζει έλλειψη ζεστού νερού. Μόλις αντιληφθείτε την πραγματική αιτία του προβλήματός σας, τότε εξειδικευμένοι υδραυλικοί μιας αξιόπιστης εταιρείας τεχνικών θα μπορούσαν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Το νερό εναλλάσσεται μεταξύ ζεστού και κρύου

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το ζεστό σας νερό εναλλάσσεται με το κρύο νερό, ανεξάρτητα με τη ρύθμιση που έχετε κάνει εσείς στην υδρορροή, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει συσσώρευση ιζημάτων στη δεξαμενή του θερμοσίφωνά σας. Πρέπει να θυμάστε ότι το ίζημα στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα συσσωρεύεται γρηγορότερα όταν το νερό στο σπίτι σας είναι μεταλλικό, όταν οι σωλήνες λειτουργίας του είναι απαρχαιωμένοι και όταν η ράβδος ανύψωσης έχει φθαρεί σημαντικά. Αν συμβαίνει κάποιο από αυτά τα περιστατικά, τότε η θερμότητα που παράγεται απορροφάται, χωρίς να ζεσταίνει επαρκώς το νερό στο εσωτερικό του.

Πρώτα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε και να στραγγίξετε τη δεξαμενή σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία τεχνικό, ώστε να εκτελέσει πλήρη αποστράγγιση και ξέπλυμα του θερμοσίφωνα ετησίως. Εάν συνεχίζετε να ξεμένετε από ζεστό νερό και μετά την αποστράγγιση, τότε είναι πιθανό να έχει συσωρευτεί τεράστια ποσότητα ιζήματος στο εσωτερικό του. Δυστυχώς, ο μόνο τρόπος σε αυτή την περίπτωση, είναι να αντικαταστήσετε τη δεξαμενή σας.

Το ζεστό νερό εξαντλείται μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα

Οι περισσότεροι θερμοσίφωνες έχουν δύο θερμαντικά στοιχεία: ένα στο επάνω μέρος τους και ένα στο κάτω μέρος τους. Το άνω θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει επανειλημμένα το νερό και βρίσκεται κοντά στην κορυφή της δεξαμενής. Το κάτω μέρος θέρμανσης θερμαίνει όλο το νερό που προστίθεται στη δεξαμενή για να το αποθηκεύσει σε σταθερή θερμοκρασία για μελλοντική χρήση. Τουλάχιστον, αυτή είναι η φυσιολογική του λειτουργία.

Εάν το στοιχείο θέρμανσης στο κάτω μέρος του θερμοσίφωνα σταματήσει να λειτουργεί, τότε δεν θερμαίνεται σωστά το μεγαλύτερο μέρος του νερού που βρίσκεται στη δεξαμενή σας. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιείται αυτή η μικρή ποσότητα νερού που θερμαίνεται στη κορυφή του θερμοσίφωνα. Όταν εξαντληθεί αυτό το νερό, ο θερμοσίφωνας θα σας στείλει αντ 'αυτού κρύο νερό... κάτι που θα το νιώσετε σίγουρα κατα τη διάρκεια του ντους σας. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, αντικαταστήστε το μηχανισμό θέρμανσης της δεξαμενής σας. Να σας υπενθυμίσουμε πως αυτή η εργασία γίνεται αποκλειστικά από έναν επαγγελματία τεχνικό.

Το νερό δεν υπερβαίνει πότε τη μέτρια-χλιαρή θερμοκρασία

Ο σωλήνας εμβύθισης του θερμοσίφωνα ωθεί το κρύο νερό στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Στο σημείο αυτό το κάτω στοιχείο της θέρμανσης θερμαίνει το νερό και το αποθηκεύει προτού εσείς το χρησιμοποιήσετε. Εάν λοιπόν ο σωλήνας εμβύθισης του θερμοσίφωνα έχει σπάσει, τότε όλο το κρύο νερό αναμειγνύεται με το ήδη υπάρχον ζεστό. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνετε αυτή τη μέτρια προς χλιαρή θερμοκρασία νερού που σίγουρα δεν έχει καμία χρησιμότητα.

Εάν ο σωλήνας εμβύθισης είναι σπασμένος, ενδέχεται να ανακαλύψετε μικρά κομμάτια πλαστικού στη βρύση και στις εγκοπές του ντους σας. Εάν μετά από την έρευνά σας στο ντους ανακαλύψετε και άλλα στοιχεία από θραύσματα πλαστικού, τότε σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Δεν έχετε καθόλου ζεστό νερό

Γνωρίζατε ότι ο θερμοσίφωνας σας διαθέτει θερμοστάτη που “υπαγορεύει” πόσο ζεστό θα γίνει το νερό σας; Λειτουργεί όπως κάθε άλλος θερμοστάτης: ορίζετε εσείς τη μέγιστη θερμοκρασία και εκείνος αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Εάν δεν λαμβάνετε καθόλου ζεστό νερό, τότε ο θερμοστάτης σας ενδέχεται να δυσλειτουργεί. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί, εντοπίστε τον ίδιο τον θερμοστάτη και βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά. Εάν έχετε στην κατοχή σας το εγχειρίδιο κατόχου, τότε ο κατασκευαστής θα πρέπει να έχει συμπεριλάβει τις ρυθμίσεις στο εσωτερικό του. Σε κάθε άλλη περίπτωση αναζητήστε τη βοήθεια ενός αξιόπιστου επαγγελματία.