Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Προσοχή! Προσοχή! Ακολουθούν διαλεχτά και πολύ ξεχωριστά αναγνώσματα για απαιτητικούς αναγνώστες. Καλή σας απόλαυση!

Πάλι ψέματα είπα – Legardinier Gilles

«Πάλι ψέματα είπα» λέγεται το νέο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Ζιλ Λεγκαρντινιέ. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η μετάφραση ανήκει στην Μυρτώ Καλοφωτιά.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα καλογραμμένο. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και κωμικές σκηνές που αποκαλύπτει μια ρωγμή, μια πραγματικότητα. Όλοι αναζητούμε έναν καλύτερο κόσμο, για το νόημα στη ζωή μας.

H Λορά δε μπορεί να νιώσει ευτυχισμένη καθώς ταλανίζεται από ερωτηματικά που δε βρίσκουν απαντήσεις και επιθυμίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ένα ατύχημα όμως θα σβήσει τελείως τη μνήμη της κι έτσι αναγκάζεται να ξαναμάθει τη ζωή από την αρχή, να ξανανακαλύψει τα πάντα, χωρίς παλιές προκαταλήψεις, με όπλα μια καρδιά που διψάει για αληθινή αγάπη κι ένα ανήσυχο μυαλό. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά. Θα βρει τον χαμένο της εαυτό;

Η μόνη επιλογή μας είναι να προχωράμε μπροστά. Η ζωή απαρτίζεται από εμπειρίες, είτε χαρούμενες είτε λυπητερές, που, ανάλογα με τη φύση μας, προσπαθούμε να τις ιεραρχήσουμε στη συνείδησή μας. Όμως όλες οι εμπειρίες βρίσκονται εντός μας και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.

Πάρα πολλές αμφιβολίες για να είσαι ευτυχισμένος, πάρα πολλές επιθυμίες για να συμβιβαστείς με το κοινότοπο...

Συνέβη ένα καλοκαίρι – Tessa Bailey

Η συγγραφέας Tessa Bailey έρχεται να μας ταξιδέψει με το βιβλίο της «Συνέβη ένα καλοκαίρι» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η μετάφραση ανήκει στην Κέλλη Κρητικού.

Τι συμβαίνει όταν ερωτεύεσαι κάποιον που μοιάζει εντελώς λάθος;

Η Πάιπερ Μπέλινγκερ, γνωστή ινφλουένσερ, έχει ό, τι επιθυμεί: δόξα, ακολούθους, είναι οικονομικά ευκατάστατη αλλά και όμορφη. Έχει όλα όσα επιθυμεί μέχρι… που κάνει ένα λάθος και βρίσκεται στη φυλακή.

Προκειμένου να πάρει ένα καλό μάθημα ο Ντάνιελ, ο πατριός της, στέλνει την ίδια και την αδερφή της, σε μία παραλιακή πόλη, στο Γουέστπορτ, ώστε να αναλάβουν τη διαχείριση του κακόφημου μπαρ του πεθαμένου πατέρα τους. Κι εκεί γνωρίζει τον καπετάνιο Μπρένταν Τάγκαρτ. Θα καταφέρει η Πάιπερ να αποδείξει στον πατριό της και στον καπετάνιο της ότι δεν είναι μόνο μια επιφανειακή, ρηχή κοπέλα, όπως όλοι πιστεύουν, αλλά μια άξια και δυναμική γυναίκα;

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί.

Μια έλξη έντονη και ξαφνική.

Και η αναζήτηση της ευτυχίας.

Η εξωστρεφής κοσμική και ο άξεστος ψαράς είναι αντίθετοι πόλοι, αλλά η έλξη ανάμεσά τους σιγοβράζει.

Πρόκειται για ένα ακόμη αισθηματικό μυθιστόρημα, όπου βλέπουμε πόσο εθιστικά είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως ο «εικονικός κόσμος» δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε αλλά αυτό που θα θέλαμε να δείχνουμε. Θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα αν είχε λιγότερες ερωτικές σκηνές.

Perfect day – Romy Hausmann

Το βιβλίο «Perfect day» της Romy Hausmann είναι ένα αστυνομικό θρίλερ και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η μετάφραση ανήκει στην Δέσποινα Κανελλοπούλου.

Κορίτσια από έξι ως δέκα ετών δολοφονούνται κι ο δολοφόνος αφήνει δίπλα τους κόκκινες κορδέλες, δεμένες σε φιόγκο. Ο δράστης δεν έχει βρεθεί για χρόνια, ώσπου ένα βράδυ, την ώρα του δείπνου, συλλαμβάνουν τον διεθνούς φήμης καθηγητή φιλοσοφίας και ανθρωπολόγο Βάλτερ Λέσνιακ μπροστά στα έντρομα μάτια της κόρης του, Άν, ως βασικό ύποπτο. Η ζωή της Άν γκρεμίζεται σε μια νύχτα. Η κοπέλα δεν πιστεύει στις κατηγορίες του πατέρα της.

Καθηγητής Θάνατος

Κάποια στιγμή όταν η πίστη προς τον πατέρα της κλονίζεται και ξεκινούν νέες δολοφονίες, η Άν θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, ψυχολογικό, αστυνομικό θρίλερ, γεμάτο ανατροπές και αμφισβητήσεις. Θίγονται ηθικά διλλήματα καθώς ενδοσκοπείται η σκοτεινή πλευρά που κρύβει κάθε άνθρωπος.

Μια συγκλονιστική διείσδυση στην ανθρώπινη ψυχή που θα ρίξει φως στα πιο βαθιά σκοτάδια της. Υπάρχει ελπίδα τελικά;