Την επιστροφή των κονδυλίων που έλαβαν «Τα Νέα», «Το Βήμα», το «MEGA» και το in.gr για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» επιστρέφει η Alter Ego Media του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μάλιστα στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».
Αναλυτικά αναφέρει:
«Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας "Μένουμε στο σπίτι" και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις. Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ».
Ακόμα υπενθυμίζει ότι τα ΜΜΕ του Ομίλου από τις αρχές του Ιανουαρίου οπότε εμφανίστηκε η πανδημία και η παρεπόμενη υγειονομική κρίση, «πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού».
«Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας» σημειώνει στην ανακοίνωση.
Το σύνολο των αμοιβών για την καμπάνια του κορονοϊού στα ΜΜΕ
Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε σε όλα τα Μέσα για την καμπάνια του κορονοϊού ανέρχεται σε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, δαπανήθηκαν 19.420.147 ευρώ στο σύνολο των Μέσων, σύμφωνα με την επίσημη λίστα. Επιπλέον, η αμοιβή του αναδόχου ανέρχεται σε 411.985 ευρώ.
Συνολικά δαπανήθηκαν 19.832.132 ευρώ.

sputniknews.gr