Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την οικονομία αναφέρθηκε από τη Λάρισα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδία στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της τόσο σε θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία, αλλά και με την ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τα όσα έγιναν στη Βουλή υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Μας ξάφνιασε και η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής.

Απ’ ότι ενημερώθηκα δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο, σε άλλες παρουσίασεις του Ζελένσκι σε άλλα Κοινοβούλια. Δεν ήταν σωστό και νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη υποτίμηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ιστορία με τον αντιναζισμό και δεν μπορούν να παρουσιάζονται στη Βουλή άνθρωποι φιλοναζί ότι και να γίνεται στη χώρα τους. Αυτό δεν αναιρεί τη θέση που έχουμε πάρει για τον πόλεμο και την αλληλεγγύη που έχουμε για τον Ουκρανικό λαό, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο”.

Οσον αφορά τα θέματα που έχουν σχέση με την οικονομία ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “νομίζαμε ότι είχαμε τριπλή κρίση, αλλά έχουμε πενταπλή με τον πόλεμο και την ενέργεια. Εχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι αυτές οι κρίσεις είναι παροδικές και θα μπορεί να συνεχίσει με την ίδια πολιτική που είχε και πριν από αυτές τις κρίσεις.

Εν όψει του συνεδρίου μας που είναι σε μία εβδομάδα από σήμερα θα συζητήσουμε και τις προτάσεις που θα καταθέσουμε στην κοινωνία και σε άλλα προοδευτικά κόμματα για μια εναλλακτική προοδευτική αριστερή κυβέρνηση”.

ertnews.gr