Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας για την περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας και τις 200 κινητές ομάδες που μπαίνουν στη μάχη με τον κορωνοϊό.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έδωσε την εικόνα από την περιοχή της Νέας Σμύρνης σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.
Όπως είπε, χθες έγιναν ακόμη 100 δειγματοληψίες από 12 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα και η περιοχή είναι υπό αυξημένη επιτήρηση.
Προχθές επιβεβαιώθηκαν 35 κρούσματα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 100 τους τελευταίους δύο μήνες  για την συγκεκριμένη περιοχή.
Συνολικά στη χώρα η διασπορά είναι περιορισμένη, αλλά σε τοπικές επιδημίες, όπως στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, υπάρχει περίπτωση να έχουμε μεγάλη διάδοση και ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός.
Όπως είπε, στην Νέα Σμύρνη Λάρισας ο κόσμος χαλάρωσε, ενώ υπήρξε και συγχρωτισμός σε μια κηδεία, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί έξαρση του ιού στην περιοχή.
Στο «στόχαστρο» των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ όμως, εκτός από την περιοχή της Ν. Σμύρνης είναι και οι κλειστές δομές όπου διαβιούν ευπαθείς ομάδες. Μεταξύ αυτών, οι δομές προσφύγων-μεταναστών και τα γηροκομεία.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ΕΟΔΥ ξεκινά εκτεταμένους ελέγχους σε όλη τη χώρα και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πάνω από 200 κινητές ομάδες σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας.
Σχετικά με την επάρκεια του αριθμού των δειγματοληπτικών τεστ που γίνονται στην Ελλάδα, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε πως «στον ΕΟΔΥ έχουμε πολύ καλή εικόνα επιδημιολογικά, που αναλύεται καθημερινά και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Έχουμε κάνει αρκετά τεστ, όσα χρειάστηκε για να έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε».
«Ο ΕΟΔΥ ενισχύεται με τις κινητές ομάδες, που τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει 5.000 τεστ και θα συνεχίσουμε. Πενταπλασιάσαμε τη δυναμική της χώρας σε μοριακά τεστ και αποκλείσαμε τα μη αξιόπιστα τεστ» πρόσθεσε.
Ανησυχία ωστόσο, εξέφρασε για τον συγχρωτισμό που θα ακολουθήσει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Επανέλαβε την ανάγκη επαγρύπνησης για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης, αποστάσεις-μάσκες-πλύσιμο χεριών.

megatv.com