Την έκθεση “From Where I Stand”, ένα πρόγραμμα δράσεων Σύγχρονης Ψηφιακής Τέχνης παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Λάρισα η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF).
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 10-12 Δεκεμβρίου , στην Ιατρική Σχολή Λάρισας (πρώην Κλινική Κατσίγρα), στο κέντρο της πόλης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, καθώς και σε κεντρικούς δημόσιους χώρους. Η έκθεση “From Where I Stand” αποτελεί μία προσπάθεια επαφής και δημιουργικής συνάντησης των ψηφιακών τεχνών με το κοινό της Λάρισας, ενεργοποιώντας και προωθώντας, ταυτόχρονα, την καλλιτεχνική έκφραση και καινοτομία, ενώ παράλληλα αποσκοπεί να αναδείξει την ψηφιακή καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης.
Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 114 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλες τις κατηγορίες του καλλιτεχνικού είδους: ψηφιακές εγκαταστάσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (Digital Installations), Video Art, Animation, Games, 3D mapping, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (AR & VR), προβολές, εργαστήρια, ομιλίες κ.λπ. 80 έργα ξένων καλλιτεχνών, και 34 Ελλήνων παρουσιάζουν τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας. Επιπρόσθετα, η έκθεση τιμά τον τόπο με ειδικό αφιέρωμα σε 14 καλλιτέχνες από τη Λάρισα, οι οποίοι εκθέτουν τα έργα τους στην ιδιαίτερη τους παρτίδα και αναδεικνύουν όλα όσα έχει να δώσει ο τόπος στις τέχνες.
Η Ιατρική Σχολή θα φιλοξενήσει έργα ψηφιακής τέχνης από ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως Installations, VR (Virtual Reality) και AR (Augmented Reality). Ειδική προβολή θα αποτελέσει το έργο του Γιάννη Κρανιδιώτη, στην όψη της Ιατρικής Σχολής, που παρουσιάζει το περίφημο έργο του Α. Τάσσου Μαρίνος Αντύπας – Κιλελέρ 1910, από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, με έναν απροσδόκητο και συναρπαστικό τρόπο. Στην Πλατεία Ταχυδρομείου, θα βρίσκεται και το Pymar, μια εντυπωσιακή εμβυθιστική και διαδραστική εγκατάσταση του ίδιου καλλιτέχνη.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, προβολές, ομιλίες και εργαστήρια για όλο το ηλικιακό κοινό.