«Το ΣΒΑΚ ήρθε για να μείνει…» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης,  στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε  για τα έργα ΣΒΑΚ στη Λάρισα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Αυτή η πόλη δεν μπορεί να σηκώσει άλλο όγκο αυτοκινήτων…» τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε: «το ΣΒΑΚ είναι επανάσταση για την πόλη και οι μεγάλες αλλαγές θέλουν τόλμη.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλες οι δημοτικές αρχές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, θα ευλογούν που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, όπως εμείς κάνουμε σήμερα για τις αλλαγές που έκανε ο Αρ. Λαμπρούλης, με τους πεζόδρομους»

Να σημειωθεί ότι το θέμα έφερε στη συνεδρίαση του Σώματος ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν», Κ. Βαϊούλης.

«Τη δημιουργία ειδικού τμήματος ΣΒΑΚ στο δήμο Λαρισαίων για στενή παρακολούθηση των έργων, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα και να λύνονται άμεσα όσα προκύπτουν…» πρότεινε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου.

Στο μεταξύ, συναντήσεις με στελέχη τριών υπουργείων θα έχει σήμερα και αύριο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με σκοπό να διασφαλίσει 9.500.000 ευρώ, για την επιδιόρθωση των σχολείων που κρίθηκαν ακατάλληλα μετά το σεισμό του Μαρτίου.

Λένα Κισσάβου Ελευθερία