Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα, Λάμπρο Καραγεώργο.
Όπως εξήγησε ο κ. Καραγεώργος, τα τρία από αυτά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Από αυτά, μόλις το ένα είναι από το νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Φαρσάλων, ενώ τα υπόλοιπα είναι από Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος των γιατρών του ΓΝ Λάρισας κ. Καραγεώργος σημείωσε πως πέρα από τον αρκετά επιθετικό ιό της γρίπης Η1Ν1, ο οποίος μπορεί να καταστεί θανατηφόρος σε έξαρση αυτή την περίοδο βρίσκονται και άλλες ιώσεις, όπως γαστρεντερίτιδες και θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί...
Eνώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κιούσης στην ίδια εκπομπή σήμερα το μεσημέρι , ανέφερε ακόμη πως λόγω της υποστελέχωσης (σε γιατρούς και νοσηλευτές) των ΜΕΘ, ενώ υπάρχει  εξοπλισμός , παρατηρείται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μεγάλη αναμονή για περιστατικά γρίπης και αυτό είναι εγκληματικό.
Tέλος ο κ. Κιούσης παραδέχτηκε ότι η έξαρση οφείλεται και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο δυστυχώς επηρέασε και λειτουργούς της υγείας.

thessaliatv.gr