«Τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να μείνουν για μήνες» τονίζει ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς μη λαμβάνοντας υπόψη «τους ανεύθυνους ή τους τρομολάγνους».

Σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: 

- τα αντιφατικά μηνύματα και η βιαστική αισιοδοξία λόγω ανοίγματος της οικονομίας οδηγούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την μάσκα και τις αποστάσεις πρόωρα. Μια παρατήρηση στους δρόμους τρομάζει πλέον! Τα μέσα προφύλαξης πρέπει να μείνουν για μήνες ακόμη. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη την αναγκαία ανοσία στη κοινότητα. Συζητήσεις εγκατάλειψης τους μέσα στο καλοκαίρι είναι εντελώς προβληματικές, αγοράζουν μετοχές για το 4ο κύμα.

- τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη κοινότητα και για τα νέα στελέχη (και γι αυτό της Ινδίας), αν και λιγότερο σε ορισμένα εξ αυτών, όμως αυτό δεν αλλάζει σημαντικά την μεγάλη εικόνα. Τα δεδομένα στις χώρες που έχουν αυξημένη συχνότητα των νέων στελεχών αυτό δείχνουν. Εμβολιαστείτε και μην ακούτε τους ανεύθυνους η τους τρομολάγνους.

- τίποτα δεν έχει αλλάξει στα δεδομένα για την τοξικότητα του εμβολίου AstraZeneca! Μόνο 4-5 περιστατικά θρομβώσεων σε περίπου 1 εκατομμύριο δόσεις. Εμβολιαστείτε με το εμβόλιο, σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες. Συνεχίστε στην 2η δόση απρόσκοπτα.