Νέα αυστηρά μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας με λουκέτο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, στα καταστήματα και άλλες δραστηριότητες ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Α – κίτρινο.
Σε περιοχές που παρατηρείται μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Β’ – κόκκινο.
Στις κόκκινες περιοχές πλέον εντάσσονται από το Σάββατο και οι εξής περιοχές:
- Ο Δήμος Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο οποίος είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 51. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του δήμου Ρεθύμνης παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.
- Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου στις 25 Ιανουαρίου υπήρχαν 19 ενεργά κρούσματα και έχουν αυξηθεί στα 33.
- Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.
- Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 25 Ιανουαρίου σε 49. Μέσα σε 11 δηλαδή ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 600%.
- Και ο Δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου.
Αρα, στις κόκκινες περιοχές, από το πρωί του Σαββατου θα ανήκουν: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών.