Tο «πράσινο φως» για τη λειτουργία του «Μέγα» Εμβολιαστικού Κέντρου στη Λάρισα μετά από κοινό αίτημα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Αν και δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για την τύχη του αιτήματος, η αποδοχή του, μετά τις έντονες φημολογίες του τελευταίου διημέρου, προέκυψε έμμεσα, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άνοιξε η πλατφόρμα παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο που κάλυπτε το ηλικιακό κριτήριο να κλείσει ραντεβού στο «Μέγα» Εμβολιαστικό Κέντρο στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας από τις 10 Μαϊου.
Το άνοιγμα της πλατφόρμας αναμένεται να καλύψει τεράστιες εμβολιαστικές ανάγκες όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας.
Την ίδια ώρα αυξάνει τις εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας προβλέπεται επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων έως τις 24:00, αλλά και συμμετοχή των ιδιωτικών κέντρων στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Δημ. Κατσανάκης Ελευθερία