Με δάκρυα στα μάτια και σιδηροδέσμιος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, εξήλθε χθες της δικαστικής αίθουσας ένας 30χρονος, έχοντας νωρίτερα καταδικασθεί από Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε κάθειρξη 6 ετών, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη βλάβη και για ληστεία.
Σε αντίθεση με τον 23χρονο φίλο του, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση για συνέργεια στις ίδιες πράξεις, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.
Ο 30χρονος από «φτωχή οικογένεια» και «μεροκαματιάρης», όπως περιγράφεται σε μαρτυρίες, σε ηλικία 21 ετών τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 2013 στον Αμπελώνα χτύπησε με ξύλο στο κεφάλι τον 58χρονο συγχωριανό του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά σε βαθμό που σήμερα έχει διαγνωστεί με αναπηρία 67% και δεν μπορεί πλέον να εργαστεί.
Τον χτύπησε με σκοπό να τον ληστέψει γιατί νωρίτερα σε καφενείο του Αμπελώνα ο 58χρονος έβγαλε να πληρώσει και, βλέποντας τη δεσμίδα με τα μετρητά, «μου μπήκε η ιδέα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες στην απολογία του.
Έτσι κρύφτηκε στην αυλή του σπιτιού του 58χρονου και όταν αυτός έφτασε, τότε τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα καδρόνι κλέβοντας τα χρήματα με τον συνεργό του, εγκατέλειψαν αιμόφυρτο τον 58χρονο και πήγαν στη συνέχεια στη Λάρισα σε νυχτερινό κέντρο όπου και διασκέδασαν.

Β. Κακάρας Ελευθερία