«Δεν ήθελα να τη βιάσω, ήθελα να την ταπεινώσω, να την προσβάλλω, να της δείξω μόνο το μόριό μου» τόνισε χθες, ένας 35χρονος Λαρισαίος απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, που τον καταδίκασε τελικά σε φυλάκιση κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τη συγγνώμη του 35χρονουκαι τον έκρινε ένοχο τελικά, καθώς το θύμα του, μία 22χρονη, παρά τη συναισθηματική φόρτιση βρήκε το θάρρος και περιέγραψε χθες τα γεγονότα.

Στις 3.30 τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου του 2019, ενώ επέστρεφε σπίτι της, ο δράστης που την ακολουθούσε, την αιφνιδίασε στην είσοδο της πολυκατοικίας, της επιτέθηκε τραβώντας την από τα μαλλιά, τη χτύπησε με κλωτσιές στο κεφάλι και στη συνέχεια ξεκούμπωσε το παντελόνι του.

Από τις εκκλήσεις της κοπέλας για βοήθεια, ευτυχώς ένοικοι της πολυκατοικίας κατέβηκαν στην είσοδο, με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε ένοχο τον 35χρονο, επιβάλλοντας κάθειρξη 7 ετών για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού και ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (συνολική ποινή 8 ετών), με τον κατηγορούμενο να οδηγείται στις φυλακές. 

Β. Κακάρας Eλευθερία