Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες τρεις νεαροί Ρομά από το Κηπάκι Τρικάλων μετά την ποινή κάθειρξης που τους επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με αφορμή τη θρασύτατη ληστεία, μέρα μεσημέρι, σε βάρος δύο ηλικιωμένων αδελφών σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ.

Οι πέντε συνολικά δράστες της ληστείας είχαν πληροφόρηση ότι τα δύο αδέλφια (η 83χρονη γυναίκα και ο 69χρονος αδερφός της) είχαν χρή­ματα στο σπίτι τους, πληροφορία που όπως ανα­φέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, απέσπασαν από άλλον Ρομά, πλανόδιο πωλητή.

Οι δράστες έκλεψαν ξανά τα δύο αδέλφια, την άνοιξη του 2017, χωρίς ωστόσο να βρούνε τότε τα μετρητά. Έτσι, επανήλθαν στις 3 παρά, το με­σημέρι της 25ης Νοεμβρίου 2017, παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η 83χρονη δεν τους άνοιξε οπότε κάποιος από τους δράστες, που ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, έσπασε την πόρτα με τις κλωτσιές. Ο ένας από τους συλληφθέντες, τύλιξε με σεντόνι την 83χρονη και τη φίμωσε, ο δεύτερος ακινητοποίησε τον 69χρονο και οι άλλοι συνεργοί φόρτωσαν τον φοριαμό με τις 10.000 ευρώ και διέφυγαν.

Β. Κακάρας Eλευθερία