Την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας εγείρει το υψηλό ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και τις ολοένα και λιγότερες διαθέσιμες κλίνες.
Στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, 11 περιοχές όμως στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται στο κόκκινο με περιοριστικά μετρά κυρίως λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.
Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές και ο νομός Λάρισας, ο οποίος από χθες το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ρίχνοντας μια ματιά στον εμβολιαστικό χάρτη της χώρας διαπιστώνουμε ότι η Π.Ε.Λάρισας συγκαταλέγεται στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε σχέση με τον μέσο όρο που επικρατεί στην ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε επίπεδο χώρας φτάνουν το 57,85% όταν στη Λάρισα είναι 46,48% (10 μονάδες και πλέον κάτω).
Μέχρι στιγμής στη Λάρισα οι εμβολιασμοί ανέρχονται 267.437, με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 141.021 άτομα, με τη δεύτερη δόση 133.534 και με την αναμνηστική δόση 771.

Λ.Ε. (kosmoslarissa.gr)