Υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η απόφαση για την μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στον δήμο Φαρσάλων, στη Θεσσαλία, σε νέα έκταση που ανήκει στον δήμο και παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό, σε στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και προωθούν την αρμονική συμβίωση με το σύνολο του πληθυσμού, η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε συνεργασία με τον δήμο, διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά.
Η διαβούλευση θα εστιάσει στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που έχει σχεδιαστεί από την Ειδική Γραμματεία Ρομά, με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, τη συμμετοχή του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και την προώθηση στην απασχόληση.
Εντός του οικισμού,  για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του δήμου καθώς και Φορέας Διαχείρισης του Οργανωμένου Χώρου μετεγκατάστασης.
Η παρέμβαση θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη των μαθητών Ρομά, τμήματα για ενήλικες, καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές και αναπλάσεις πρασίνου.
Η μετεγκατάσταση στον δήμο Φαρσάλων εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι-Μενεμένη).
Για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.