Πρόστιμα που φτάνουν τις 33.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για ρύπανση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Ελασσονίτη ποταμού. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, απαντώντας σε σχετική επερώτηση για το πρόσφατο κρούσμα περιβαλλοντικής ρύπανσης στην ίδια περιοχή.
Ο κ. Αγοραστός, ξεκαθάρισε ότι για το νέο κρούσμα ρύπανσης οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχώρησαν σε αυτοψία κατά μήκος του ποταμού σε έκταση 11 χιλιομέτρων, ενώ λήφθηκαν δείγματα και από τους βιολογικούς καθαρισμούς επιχειρήσεων και τον βιολογικό του δήμου Ελασσόνας. Η πηγή της ρύπανσης, θα εξακριβωθεί, όπως είπε ο κ. Αγοραστός, μόλις αναλυθούν όλα τα δείγματα από πιστοποιημένο εργαστήρια, στο οποίο και στάθληκαν από την Περιφέρεια.
Εν τω μεταξύ το περιφερειακό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση άναψε το «πράσινο φως» για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ για την υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης των αγωγών άρδευσης στον οικισμό Καλού Νερού στο Δήμο Κιλελέρ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.
«Σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, προχωράμε σε ένα αρδευτικό έργο που συμβάλει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Με σεβασμό και ενδιαφέρον στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ert.gr