Πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης προσφύγων θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλία, από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Ο κ. Παπαπαρίσης παρουσίασε στοιχεία της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την ένταξη προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, η οποία, όπως υποστήριξε, "έχει ετοιμάσει σειρά προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης, που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί σε μια σειρά περιφερειών, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλία και μια από τις Δομές που έχουν επιλεγεί είναι και αυτή του Κουτσόχερου".

Αναλυτικότερα σημείωσε πως "μέσα σε αυτόν τον μήνα θα υπάρξει συνεργασία με την κ. Βούλτεψη και τον ΔΟΜ, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα σπουδών, καθώς και η διαδικασία της πρακτικής αλλά και οι όροι και τα κίνητρα για την απασχόληση των ωφελούμενων σε αγροτικές εργασίες".

Στο μεταξύ σε 1.100 ανέρχονται οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια στον αστικό ιστό της Λάρισας, από το 2017 μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία» που υλοποιεί ο δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία.

Λένα Κισσάβου Eλευθερία