Νέα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως με αφορμή το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες σε μια περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, μετά την επιβεβαίωση 20 θετικών κρουσμάτων σε 29 δείγματα κατά την ιχνηλάτηση επαφών 32χρονου Ρομά, αναστέλλονται όλες οι λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ απαγορεύεται το πλανόδιο εμπόριο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου οδήγησε σε 29 επαφές, με το αποτέλεσμα να δείχνει 20 θετικά κρούσματα.
«Σήμανε συναγερμός και πήραμε όλες τις αποφάσεις με την κήρυξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης σε καραντίνα».
«Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου προχώρησαν σε περίπου 200 ελέγχους στην περιοχή που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εκτός καραντίνας».
Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ διαμεσολαβητές θα κάνουν τις απαραίτητες διεργασίες για ζητήματα που τυχόν προκύψουν.
Τέλος, σημείωσε πως η τροφοδοσία στη Νέα Σμύρνη Λάρισας θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία.

naftemporiki.gr