Στα κτηματομεσιτικά γραφεία της Λάρισας  προσέρχονται ήδη οι πρώτοι από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόκειται για εκείνους που μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατοχύρωσαν, βάσει της βαθμολογίας τους, την επιτυχία  στη Σχολή προτίμησης τους, προκειμένου να αναζητήσουν έγκαιρα στέγη σε συμφέρουσα τιμή.
Σύμφωνα με  έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος καταλυτικός παράγοντας είναι η πανδημία του κορονοϊού που αύξησε την προσφορά ακινήτων.
Λόγω της πτώσης της τουριστικής κίνησης πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν επιλέξει τη βραχυχρόνια μίσθωση πλέον στρέφονται στην μακροχρόνια, τουλάχιστον μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στον τουρισμό.
Με τον τρόπο αυτό έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα ακίνητα, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακούσουν «τσουχτερές» τιμές.
Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ξάνθη, Ιωάννινα, Πύργος, Σητεία - Ιεράπετρα, Σπάρτη, Καρδίτσα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου οι τιμές παραμένουν σταθερές ή/και καταγράφουν μικρές απώλειες στην ανώτατη ζητούμενη τιμή.
Τα ανακαινισμένα ή νεότερα διαμερίσματα έχουν τον πρώτο λόγο και ακολουθούν τα παλαιότερα στην προτίμηση των ενοικιαστών. Μεγάλη βαρύτητα δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι στη θέση του ακινήτου αλλά και στη γενικότερη εικόνα του.
Στη Λάρισα οι τιμές κυμαίνονται από 180 έως 270 ευρώ στις γκαρσονιέρες (180-240 το 2019), από 160 έως 220 ευρώ στα studio (150-180 το 2019) και από 270 έως 350 ευρώ στα δυάρια (240-350 το 2019).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ