Με ποινές φυλάκισης 12 και 8 μηνών αντίστοιχα (με διετή αναστολή) καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έναν ιδιοκτήτη εκκοκκιστηρίου βάμβακος, αλλά και τον τεχνικό ασφαλείας με αφορμή τον φριχτό θάνατο 50χρονου θερμαστή.
Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εκκοκκιστήριο των Τρικάλων τον Ιούλιο του 2013, όπου στο πλαίσιο γενικής συντήρησης ενόψει και της επαναλειτουργίας τον Σεπτέμβριο, ο 50χρονος θερμαστής κατά την καθαριότητα του κοχλία απομάκρυνσης της τέφρας στο λεβητοστάσιο, εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί και να «χάσει τη ζωή του με φριχτό τρόπο» όπως τονίστηκε από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής.
Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες για δεύτερη φορά στο Εφετείο Λάρισας μετά και την απόφαση Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αναίρεση που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι κατά της αρχικής απόφασης.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, το 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών τον εργοδότη και 20 μηνών τον τεχνικό ασφαλείας, ενώ σε δεύτερο βαθμό, το 2018, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδίκασε και τους δύο σε 15 μήνες φυλάκιση.

Β. Κακάρας Eλευθερία