Πλημμύρισε από κόσμο χθες το βράδυ η κοίτη του Πηνειού ποταμού για την πρεμιέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πηνειού. Επρόκειτο για μια θριαμβευτική πρεμιέρα, η οποία γέμισε με μελωδίες και πληθώρα δραστηριοτήτων την όχθη του ποταμού σύμβολο για την Λάρισα.

Πρώτη ημέρα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με πολλή…φασαρία από το σύνολο των κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και με συναυλίες με την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον ράπερ Blody Hawk και την Evita and the Va Boys.

Σήμερα , Τετάρτη 21 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή στις 22:00, έρχεται ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, για να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι.

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

Στη Σκηνή Β΄ στις 20:00 το Παιδί Τραύμα που η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική και πρόσφατα, μετεξελίχθηκε σε μπάντα: Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spd sx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Εmi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα) έρχονται να καταθέσουν τη δική τους ιδιαίτερη μουσική πρόταση.

Στις 22:00 τα Υπόγεια Ρεύματα υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά) και να μας δείξουν γιατί παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο επίκαιρα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής.

Στη Σκηνή Γ΄ στις 19:30 παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάα από το αγαπημένο Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία και στις 21:30 λαϊκορεμπέτικο γλέντι από τους Ανφάν Γκατέ με τους: Δημήτρη Γκόγκο, Θωμά Γκόγκο, Λίνα Αλατζίδου, Θέμη Παπαμηνά.

 ertnews.gr