Χωρίς επιπτώσεις για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη Λάρισα εμφανίζεται η αναζωπύρωση των προβληματισμών για τη σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με ανεπιθύμητες ενέργειες και ιδιαίτερα με την εμφάνιση θρομβώσεων, που εγείρει πολλά ερωτηματικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Τα ερωτηματικά στην Ελλάδα ενισχύθηκαν μετά και τον τελευταίο θάνατο μιας 65χρονης στο Ίλιον της Αττικής, μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της για τον κορονοϊό, γεγονός που ερευνούν ήδη οι υγειονομικές αρχές.
Αν και δεν είναι λίγοι όσοι υγειονομικοί προβλέπουν νέο κύμα επιφυλακτικότητας των πολιτών να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, η πρόβλεψη αυτή δεν επιβεβαιώνεται στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Λάρισας, όπου το πρόγραμμα των εμβολιασμών εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.
Σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, δεν υπάρχουν ακυρώσεις ραντεβού και τα εμβόλια δεν γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πολίτες δεν αισθάνονται καλά και εμφανίζουν συμπτώματα, όπως ίλιγγο, πονοκέφαλο, κ.λπ.
Στο μεταξύ, η 5η ΥΠΕ δρομολόγησε δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές στη Λάρισα, που θα λειτουργήσουν στις  ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου και Γιάννουλης εμβολιάζοντας από μεθαύριο Σάββατο 3 Απριλίου με το εμβόλιο της Pfizer.

Δημ. Κατσανάκης Ελευθερία