Την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι τονίζουν ότι τα νοσοκομεία δεν θα αντέξουν ένα νέο κύμα με γεμάτες ΜΕΘ και κλινικές.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ από νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την οποία μπορεί οι εισαγωγές νέων περιστατικών να έχουν μειωθεί, ωστόσο οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα είναι γεμάτες.
Παραδείγματος χάριν, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονταν χθες 85 περιστατικά, έναντι 130 που είχαν φτάσει στην κορύφωση της πίεσης του δεύτερου κύματος, όμως η ΜΕΘ παραμένει γεμάτη με 18 διασωληνωμένους ασθενείς.
Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσηλεύει 24 ασθενείς σε κλίνες εντατικής και στο νοσοκομείο Καβάλας η ΜΕΘ ήταν γεμάτη με 12 διασωληνωμένους ασθενείς.
Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», νοσηλεύονταν χθες 257 περιστατικά COVID-19 και 68 ασθενείς σε ΜΕΘ.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν και τη δύσκολη κατάσταση στο αντικαρκινικό «Αγιος Σάββας» όπου χθες 200 εργαζόμενοι ήταν εκτός υπηρεσίας –70 νοσούσαν και 130 ήταν σε καραντίνα –, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να υπολειτουργεί.

Με πληροφορίες από Καθημερινή