Ένα βήμα πιο κοντά στην ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος, με την αξιοποίηση των πόρων του κληροδοτήματος Βαϊτση, βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε μια προσπάθεια επίλυσης μέρους των τεράστιων στεγαστικών του αναγκών.
Το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση των χρημάτων, που παραμένουν αναξιοποίητα για δύο περίπου δεκαετίες, αναμένεται να δώσει τις προσεχείς ημέρες δικαστική απόφαση για τη μεταβολή του σκοπού του κληροδοτήματος.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή εκδικάστηκε στο Πολιτικό Εφετείο Λάρισας η αίτηση της διοίκησης του Νοσοκομείου για την αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος προκειμένου στο νέο κτίριο, μεταξύ άλλων, να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας  για την κάλυψη των ογκολογικών ασθενών αντί της ανάπτυξης Ψυχιατρικής Κλινικής που προβλεπόταν με την ισχύουσα χρήση του κτιρίου(…).
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα στεγαστούν στο υπόγειο χώρο αποθήκες Φαρμακείου, στον ισόγειο όροφο το Φαρμακείο του Νοσοκομείου, στον πρώτο όροφο οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες και ιδίως η Ογκολογική Μονάδα και στον δεύτερο όροφο Διοικητικές Υπηρεσίες.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.180.000 ευρώ.

Δημήτρης Κατσανάκης Ελευθερία