«Αυθαίρετο» χαρακτήρισε τον αριθμό των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης.
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 διερωτήθηκε «γιατί δεν καταργείται αυτός ο αριθμός» τονίζοντας ότι «δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο».
Αντιθέτως όπως είπε, «θα πρέπει να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα οι γιορτές φέτος να γίνουν με τον στενό οικογενειακό πυρήνα». Μάλιστα, ανέφερε ότι «ένας μαγικός αριθμός, πιο κοντά στις επιστημονικές μελέτες είναι αυτός των 7 ατόμων».
Ο ίδιος πάντως, φέτος θα επιλέξει να εορτάσει μόνο με την κόρη του και με αυστηρό αερισμό του χώρου.
Μιλώντας για το νοσοκομείο της περιοχής του, είπε ότι η εικόνα πλέον είναι βελτιωμένη. Ο αριθμός των εισαγωγών είναι μονοψήφιος, ενώ έχουν μειωθεί και οι αριθμοί των μολύνσεων. Είναι ωστόσο σημαντικό όπως είπε, «να γίνονται πολλά τεστ ώστε να παρακολουθείτε ο δείκτης θετικότητας».
Εξέφρασε και την ένστασή του όσον αφορά τη λειτουργία συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους πολίτες.
Η λειτουργία της κοινωνίας θα είχε μειωμένες ψυχολογικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα όπως είπε, θα μπορούσαν να λειτουργούν τα εστιατόρια με θερμαντικά μέσα, στα πρότυπα άλλων χωρών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελβετία που ενώ έκλεισε σήμερα τα εστιατόρια άνοιξε τα χιονοδρομικά κέντρα ώστε ο κόσμος να ξεφεύγει λίγο αλλά επιπλέον να βρίσκεται και σε εξωτερικούς χώρους.

protothema.gr