Στο δρόμο προς την τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όπου μαζί με τους Δήμους φροντίζουν για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει με ειδικές συνθήκες εξαιτείας του κορονωϊού.
Μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης που ανήκει στον Δήμο τεμπών και βρίσκεται σε υψόμετρο 1054 μέτρων στον Κάτω Όλυμπο και λειτουργεί από το 1881.
Χρονιά που απελευθερώθηκε η Θεσσαλία από τους τούρκους. Το σχολείο της ορεινής κοινότητας, φέτος θα έχει 3 μαθητές, έναν στη ΣΤ, έναν στην Δ΄ και μια μαθήτρια στην Γ΄ τάξη.
Πέρυσι ο αριθμός των μαθητών ήταν τέσσερις. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στην Καλλιπεύκη και στον αύλειο χώρο του σχολείου όπου συνομιλήσαμε με έναν από τους μαθητές του σχολείου, τον Άρμπι που φέτος θα πάει στην Δ΄τάξη και την αδερφή του Έντζι που αποφοίτησε από το Δημοτικό και ετοιμάζεται για το Γυμνάσιο Γόννων.
Στην παρέα ήταν και ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιπεύκης κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια, λέγοντας ότι στην δική του εποχή το σχολείο αριθμούσε πάνω από 140 παιδιά.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων, σήμερα οι μόνιμοι κατοικοι του χωριού δεν ξεπερνούν τους 140, «αυτό έχει επιπτώσεις και στον αριθμό των μαθητών», υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου.
Η Καλλιπεύκη είναι όρεινό και πανέμορφο χωριό που φημίζεται για το εξαιρετικό κλίμα και την παραγωγή ποιοτικών και γευστικών προϊόντων, όπως, πατάτα, φασόλια και άλλα.

Eυάγγελος Μητρούσιας (ert.gr)