Την εκτίμηση ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ενωτικά, κατέθεσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από τη Λάρισα, ο πρώην υπουργός κ. Ε. Τσακαλώτος.
Δεν έκρυψε την διαφωνία του με την εκλογή προέδρου από τη βάση, σημειώνοντας ότι θα ήθελε το σώμα των εκλογέων να είναι πιο ενεργό και να μην συμμετέχει απλά σε μια εκλογική διαδικασία με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
“Θέλω να υπάρχει πιο ενεργή συμμετοχή των μελών στο κόμμα”, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι διαφωνίες στρατηγικής στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν.
Στο συνέδριο, σημείωσε ο πρώην υπουργός, θα συζητήσουμε τις διαφωνίες μας και θα γίνουν συνθέσεις όπου είναι δυνατό. “Θέλουμε ένα ζωντανό κόμμα, να σκύβει στα προβλήματα της κοινωνίας και να συμμετέχει στα κοινά.
Από το Συνέδριο θα βγούμε πιο ενωμένοι, με πιο σαφείς θέσεις που θα τις θέσουμε στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και άλλων προοδευτικών κομμάτων για να δουλέψουμε μαζί για τη δημιουργία μια προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης”.
Οοσν αφορά τις διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν. “Οι στρατηγικές διαφωνίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πολύ λιγότερες από αυτές που συνάντησα στο παρελθόν. Θεωρώ ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να διαφωνούν. Αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς”.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στη χώρα, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι το 2018 η χώρα είχε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, κάναμε σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους και οι ανάγκες της χώρας ως το 2032 είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις ανάγκες άλλων χωρών της Ε.Ε. όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος μέμφθηκε την κυβέρνηση για απουσία αντιληπτικής ικανότητας όσον αφορά την αξιοποίηση αυτού του χρονικού διαστήματος μέχρι το 2032 για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την στήριξη της κοινωνίας και της ανθεκτικότητας της.
Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Τσακαλώτου ολοκληρώθηκε με βόλτα στην αγορά της Λάρισας, όπου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης.

ertnews.gr