Με τη συμμετοχή αθλητών-τριών από διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 5ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης.

Τόσο στον αγώνα των 30χλμ όσο και στον Σέγκια trail 8χλμ, πολλοί έτρεξαν για πρώτη φορά, θέλοντας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και συγχρόνως να τρέξουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Η διαδρομή συνδυάζει, ιστορία και περιβάλλον και σκοπός των αγώνων είναι η ανάδειξη της περιοχής, ως προπονητήριο για αθλητές ορεινού τρεξίματος, πεζοπορίας και φυσιολατρών.

Μάλιστα οι συμμετέχοντες στους αγώνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως τους πανέμορφους και μοναδικούς κάκτους, τα διάφορα βότανα, τους νερόμυλους και πολλά άλλα.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών στον χθεσινό αγώνα των 1.000 μ. με τερματισμό και εκκίνηση στην πλατεία Τσαριτσάνης, όπως και των σημερινών αγώνων. Τα παιδιά έτρεξαν μέχρι την Κρυόβρυση και τερμάτισαν στην πλατεία, τρέχοντας δίπλα στο ποτάμι και γύρω από την Οικονόμειο Σχολή.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής, ενώ σημαντική ήταν παρουσία των εθελοντών που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχία των αγώνων.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα, τον Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ertnews.gr