Οι επικείμενες Γιορτές αγροτικών προϊόντων (αμύγδαλο, Κάστανο, ακτινίδιο και ελιά) αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στο Δημαρχείο Τεμπών, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γκατζόγιας και Νίκος Μητσογιάννης, οι πρόεδρος κοινοτήτων Αμπελακίων και Γόννων Γιάννης Ταζές και Γιώργος Μπανιώρας αντίστοιχα και ο Ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θανάσης Βλάχος.
Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ εξαρχής εξέφρασαν τη θετική διάθεση και πρόθεσή τους να βοηθήσουν τους προέδρους των Κοινοτήτων, των τοπικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών ώστε να διεξαχθούν οι Γιορτές των αγροτικών προϊόντων (αμύγδαλο, Κάστανο, ακτινίδιο και ελιά), ως μοχλός ανάδειξης, ανάπτυξης και προόδου της περιοχής.
Ωστόσο επισημάνθηκε ότι οι δυσμενείς εξελίξεις, με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου δεν αφήνουν περιθώρια.
Άλλωστε, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού από μια τέτοια μαζική εκδήλωση είναι υπαρκτός, ενώ ως Δήμος πέρυσι βιώσαμε ήδη ένα τοπικό lockdown και υπό τον φόβο αν αυξηθούν τα κρούσματα να μπει σε νέες περιπέτειες η περιοχή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
Και με δεδομένο ότι και η Δημοτική Αρχή, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία, τόσο των δημοτών όσο και των πολλών επισκεπτών, αποφασίστηκε η ματαίωση των φετινών Γιορτών των αγροτικών προϊόντων (αμύγδαλο, Κάστανο, ακτινίδιο και ελιά).
«Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πλήρη και αναλυτική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, την κατάθεση απόψεων από τους συλλόγους, τους προέδρους των κοινοτήτων και συνεταιρισμών.
Έτσι, φέτος τον Σεπτέμβρη η γιορτή Αμυγδάλου, τον Οκτώβρη οι γιορτές Κάστανου και Ακτινιδίου και τον Νοέμβρη η γιορτή Ελιάς, δεν θα πραγματοποιηθούν.
Τη λήψη της απόφασης επιβάλλει η λογική και το αίσθημα ευθύνης του Δήμου και όλων των φορέων και συλλογικών οργάνων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.
Είναι γεγονός ότι οι γιορτές των αγροτικών προϊόντων προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και δημιουργούνται συνθήκες μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού, χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης ακόμα και του βασικότερου μέτρου πρόληψης, αυτό της τήρησης απόστασης.
Βάσει της σημερινής εικόνας της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνη και επιπόλαια οποιαδήποτε άλλη απόφαση», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.