Ένας 18χρονος, μέχρι πρότινος κάτοικος του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο και από προχθές τρόφιμος Καταστήματος Κράτησης Νέων, φαίνεται να έχει στην κατοχή του, στο τοπικό αστυνομικό δελτίο, το ρεκόρ κλοπών και συλλήψεων.

Έκλεβε για να τα πουλάει και «για να παίρνω ηρωίνη», όπως με ειλικρίνεια τόνισε προχθές, απολογούμενος στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Γεννημένος το 2004 και ανήλικος μέχρι προχθές που ενηλικιώθηκε, είχε εξελιχθεί σε πραγματικό πονοκέφαλο ιδιοκτητών αποθηκών, διαμερισμάτων και αυτοκινήτων αφού έκλεβε ό,τι έβρισκε, από χορτοκοπτικά μέχρι μπαταρίες οχημάτων.

Με μια πρόχειρη καταμέτρηση από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι προχθές που συνελήφθη έχοντας κλέψει μια μοτοσικλέτα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», συνολικά διέπραξε περί τις 150 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ συνελήφθη τουλάχιστον 25 φορές και ως ανήλικος αφηνόταν ελεύθερος.

Στον 18χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος θα εκτίσει μέρος της επιβληθείσας ποινής και ειδικότερα τους 2 μήνες, ενώ αναστέλλει για το υπόλοιπο της ποινής. 

Β. Κακάρας Ελευθερία